21/10/07

Aplicacions variades de l'esfínter

Probablement aquest post sigui el primer que fair des de fa molt de temps, amb ganes de parlar de F1. De fet, no tinc ganes de parlar de F1, tinc ganes de parlar de favoritismes, de McLaren, de la premsa... etc...

En aquest el nostre estat (que no país, no crec que faci cap revelació a ningú amb aquestes paraules) existeixen dos tipus d’herois esportius. N’hi ha uns que aconsegueixen èxits en alguna disciplina esportiva peculiar com el llançament de pinyols de cirera fent força amb l’esfínter.

Aquest tipus d’esportistes passen a ocupar les portades dels diaris quan guanyen algunes olimpiades (de tots és coneguda la final de llançaments de pinyol de cirera amb esfínter d’Atlanta ’96) un torneig mundial o coses per l’estil, per passar poc després a millor vida. No se sap ben bé perquè, però els mitjans deixen de parlar de waterpolo, hoquei, curses de cavall, el que sigui... quan l’èxit momentani desapareix.

L’explicació que jo donc a aquest fenòmen és que aquestes disciplines esportives, a part de ser una merda, no disposen d’una infraestructura potent com per realitzar una covertura mediàtica les sufucients vegades durant l’any com perquè els espectadors no en perdin l’interès. En aquests casos els herois pujen a un pedestal degut a un èxit concret, i després veuen com els diaris o les televisions li foten una patada al cul per posar algún altre victoriós esportista momentani.

En segon lloc, hi ha els esportistes que aconsegueixen un èxit amb certa covertura mediàtica, i un mitjà en concret decideix llançar-se a la piscina i ser un canal que informa sobre aquell esportista en concret i no sobre l’esport que practica. En aquest cas, quan l’esportista té èxit, el mitjà de comunicació aturdeix als seus espectadors a base de repetició per tal de crear una afició artificial a aquell esportista, que no a aquell esport.

El problema és quan aquest esportista no ho té tot de cara. En aquesta situació, els mitjants actuan de formes estrambòtiques, ja que després de l’aturdiment colectiu, l’esportista en concret és un dels reclams de la cadena i per tant, en base en l’afició que han creat (que no sent un interès per l’esport, si no per la mescla de perfils que han mostrat de l’esportista) no es poden permetre el luxe que el tipus en qüestió perdi, o si més no, no guanyi. Per tant a aquests esportistes, els mitjans s'esforcen en mantenir-los al pedestal perquè els hi va alguna cosa més

Anant al gra, i independentment del resultat de la cursa d’aquesta tarda, i per tant, del campionat, Tele 5 i la resta de mitjans d’aquest estat, ha creat conspiracions de sota les pedres, ha inventat culebrons entre pilots, ha especulat sobre la decència o moralitat d’una organització que porta 40 anys a la F1, s’han hagut d’inventar tonteríes amb pressions a les rodes, han hagut de parlar de copiades de telemetría... tot això per no parlar d’una cosa molt senzilla. Que com a mínim en la meitat de GPs d’aquesta temporada, hi ha hagut algú allà fora, amb el mateix vehicle i sotmès a les mateixes condicions, que ha anat més depressa. I com que les curses són així, qui va més depressa, normalment guanya.

Abans d’acceptar que hi ha algú que ho pot fer més bé, s’han d’inventar tota aquesta merda. Que ho faci Tele 5 em sembla bé, ja que com que de F1 no en tenen ni puta idea, alguna cosa han de crear els locutors de pacotilla que tenen per justificar el sou. A part, com he dit abans és la seqüència lògica. Ells han creat uns fans d’un paio. Si aquest paio perd, perdrà fans, ja que l’esport en si no interessa. Si perd fans, el que retransmet l’esport perd audiència. Si per audiència, a la puta calle.

El que em preocupa no és que Tele 5 inventi, si no que el públic cregui. I no em preocupa per aquest tema en concret, ja que algú cregui que McLaren li posa bombes fètides al cotxe a l’Alonso en principi no farà que es posi a matar gent amb una serra mecànica. Em preocupa en el sentit que si es creu aquesta classe de tonteries, injustificades, que no es constaten amb absolutament res, i que només comten amb la credibilitat de qui les diu (per tant, des del meu punt de vista 0), es pot creure les coses que els mitjans li expliquen d’altres temàtiques, també sense justificar, sense constatar amb res i comtant només amb la credibilitat de qui les diu.

Si el gran públic es creu que McLaren gasta les hores pensant en com putejar a l’Alonso, perquè no s’ha de creure la colla de begenades que els hi expliquen sobre temes més delicats? Doncs bé, després de tota aquesta disquisició, crec que puc afirmar, que m’importa una merda el que la gent pensi de la F1, dels pilots que hi corren, o del que els hi expliquin els mitjans. Si la gent és tant burra o encegada en creure sense qüestionar-se tot el que es diu en un mitjà, simplement per no voler veure una cosa més simple però que potser no els hi agrada tant, ja s’en poden anar tots a pendre pel cul.

9 comentarios:

Jop dijo...

Uoooo! El primer comentari en molt de temps. Bé, espero que això no pari i aixi poder intercalar escrits seriosos i profunds com aquests, amb els videos de negres "bailongos" que jo aporto.

Entrant propiament al que seria al tema tractat, si. És cert. La gent només vol veure herois i, quan aquest acaben disfruten veien com cauen, ja ho diu el duende verde a Spiderman 1. Un exemple? Carlos Sainz. No em cau bé, però aquest home és dos cops campió del mon de rallis, i tot i que nosaltres no ho recordem perque la seva época gloriosa ens va agafar força tendres, deu n'hi do el recolzament mediàtic que van tenir ell i els rallies. Pero que va passar quan es va acabar la ratxa? Que es va convertir en el "bufon del reino". Tothom en feia mofa i ningú recordava que anys abans seguien amb delit les seves victories. I hi han molts d'altres exemples, i no cal que siguin hispanics. TV3 també fa de les seves, recordeu en Gasol? Quan va anar a la NBA ens intoxicaben cada dia amb els punts, rebots i rots que fotia cada dia. Ah pero... un dia va declarar que ell no jugaria mai en una selecció catalana, per ell l'unica opció era l'espanyola! Collons! L'heroi català que havia montat TV3 s'en havia nat a pendre per ses cul. Bé... no em parlem mai més i llestos! Lamentable.

I això passa amb tot. I crec que és perque per començar, els mitjans de comunicació no són més que empreses, i que no aposten per un producte i una imatge de cadena o de mitja determinades, sino que juguen a aprofitar-se del moment. Exprimeixen la gallina i quan s'abaven als ous, patada al cul i uy! Hi ha un tenista que guanya tots els tornejos en terra batuda. Pos apa, a seguir tots els tornejos de tenis... Creieu que ahir, T5 tenia algun interes especial, a part de l'audiencia, per retransmetre el partit del barça? No. Va veure l'oportunitat de fer molta audiencia amb un fet puntual i llestos. Posem dos tius que no es saben ni cordar els cordills de la sabata a comentar i llestos. A veure quin share tenim?

Això esta quedant molt llarg i no ho estic comprobant, xis que donada la velocitat a que ho escric pot ser que no s'entengui una merda. Pero continuare de totes maneres.

Un altre problema son els periodiste. Conec de primera mà el que en "teoria" s'hauria de fer abans de publicar una noticia, però pel que veig, escolto i llegeixo, això no ho fot ni cristo. A més a més, a part del fet lògic de contrastar les noticies en lloc d'inventar-les, a un bon periodista li han ensenyat a "transmetre" correctament un fet. NO a opinar d'aquest.

Jop dijo...

I aquest cony de país (i el seu veí) els hi agrada molt això d'opinar. I collons, a mi també m'agrada, però jo no disposo d'un faristol des d'on em poden escoltar i creure una colla d'atontats que empassen sense mastegar.

En fi, a veure si l'estrella de l'asturianet s'apaga i la f1 torna a quedar pels quatre gats que erem abans. Tornarem a ser uns marginats i a correr el perill de perdre les retransmissions, però com a mínim ens estalviarem tota la merda amb que ens inunden els medis.

I que consti que em sap greu. No és el primer cop que ho dic, pero l'Alonso és un molt bon pilot. Llàstima de tota la quantitat de merda que porta al seu voltant. (I llàstima també del seu caràcter, tot s'ha de dir...)

Joan dijo...

Brillant, l'exemple d'en Carlos Sainz és molt gràfic, i en el nostre cas d'en Gasol. I jo encara n'afegiría un altre, la multitud de seleccions catalanes que han disposat de cert reconeixement, més gran que la de futbol... Hoquei, Waterpolo, Beisbol, Cricket, la Butifarra, Dòmino... etc, seleccions que han estat protagonistes una setmana i que després mai més ningú no ha mostrat interès, excepte aquells a qui realment els hi agradaven aquests esports.

I pel que fa a la F1, jo crec que en el nostre país, i en el veí, la F1 ha perdut més que ha no pas el que ha guanyat amb l'Alonso. Al cap i a la fi només ha guanyat que algú retransmeti les curses. Pero com les retransmet? Quina és la imatge de la F1 al nostre país per culpa d'el gordo, el flaco y el argentno de tele 5? Aquests paios són directament responsables de que la imatge de la F1 a les nostres terres es redueixi a que un grup de persones es dediqui a conspirar contra una altra, que resulta, ves quina casualitat, que aquest any queda segon més vegades que primer.... mira tu que gracia, que diria en Marcelus.

En fi, crec que d'aquest tema el nostre punt de vsita està més que argumentat. El problema és que algu que ho vegi des de l'altra vora del riu se centrarà en les suposades conspiracions per debatre, i no en la manipulació que els medis (o el medi) fa de la F1.

Una mostra, a Más que coches competición (un programa dels més dolents que he vist fins ara) ahir parlàven sorprenentment que tot i ser un debutant en Hamilton havia fet una gran temporada, amb molt pocs errors, i que etava al davant. Això ho deia la veu del gordo, però les imatges que sortien eren una vegada rera altra la sortida a l'entrar al pit-lane de Xina amb un neumàtic que semblava manteuqilla.

Seguidament es posen a prlar de l'Alonso, dient que ha comès alguns errors, parlant de l'accident de Japó on va sucumbir a la seva lentitud i al nerviosisme, però ves per on, no surt una puta imatge de dit accident, ni de les tropecientasmil sortides de pista a Canadà, ni del final de recta a Indianapolis on era incapaç d'avançar a en hamilton... nom´s sortien imatges al podi de les curses que ha guanyat...

En fi, si algu tant burd com això pot calar en els espectadors... que la gent s'ho faci mirar

Anónimo dijo...

El que no quiera ver que Mclaren ha puteado el coche de Alonso es que es un ciego o algo peor.

Solo un dato: en Brasil, la vuelta rapida de Alonso fue 7 décimas peor que la de Hamilton, pero es que incluso le superaron Kubica y Nakajima.

Y las 6 décimas que perdió en la Q3 de China?. Tambien es que el compañero era mucho mas rápido?.

Anónimo dijo...

"I aquest cony de país (i el seu veí)".

¿Cual es tu pais y cual es tu vecino?

Anónimo dijo...

"Alonso no tuvo ningún problema durante toda la temporada", explicó Ron, que olvida los fallos del McLaren de Fernando en las carreras de Bahrain o Canadá, y en los entrenamientos de Francia con la caja de cambios, Bélgica con el motor o en las presiones de los neumáticos de Japón y China, además de la lentitud extrema de su monoplaza en Brasil.


klv

Joan dijo...

Todos los datos de las conspiraciones en McLaren provienen, o de Tele 5 o del supuesto entorno de Alonso. Quién dijo que tuvo problemas en las presiones de los neumáticos? Porqué justo antes de Brasil el mismo Alonso dijo que fue un error, que una vez chequeada la telemetría el exceso de presión no se debía a un mal reglaje.

Tan difícil es creer que hay alguien que pueda ir más deprisa? Es inconcebible? Porqué ha habido el mismo número de circuitos en los que Hamilton ha ido más deprisa que en el que lo ha sido ALonso. Y por lo que se refiere a errores garrafales, ambos han cometido los mismos. Alonso las 4 o 5 salidas de pista con adelantamiento de Sato incluido en Canada, y una trompazo contra el muro (fue el único que tuvo problemas ahí) en Japón

Hamilton tiró la carrera de China al no reclamar un pit-stop y cambiar sus gomas intermedias a tiempo (en lo que el equipo comparte un alto grado de responsabilidad), y tiró la carrera de Brasil a la basura por burro.

Al final Hamilton ha quedado por delante de Alonso y Raikkonen por delante de ambos. ¿Porqué? Pues porqué Ferrari no se ha desconcentrado de su tarea por ataques externos e internos y se ha mantenido constante en su trabajo. McLaren ha sido atacado desde el exterior y también desde el interior. Y las cacareadas frases de Confianza 0 en el equipo, las repetidas declaraciones fuera de lugar, etc, etc, son solo una muestra de la atención que McLaren ha derrochado en una parcela que no reporta resultados. Y esa atención la ha tenido que destinar a otra parcela porqué uno de sus pilotos continuó con su habitual quehacer.Si no recuerdo mal a mitad de la temporada pasada también se decía que Renault favorecía a Fisichella, que no daba información a Alonso, que no se que que no se cuantos. Lo que pasa es que Fisico es un patata y apenas podía seguir el ritmo de Alonso, en cuanto el compañero ha sido tan o más rápido que él han tenido que ahondar en esta clase de explicaciones

Anónimo dijo...

Las declaraciones de Alonso en Brasil son para salvar la cara del equipo, son impuestas, con la condicion para dejarle marchar este año.

Quien lo quiera ver que lo vea, quien no.....

Anónimo dijo...

mas razón que un santo kalvo .